Австрія проти пропозицій Юнкера щодо розширення єврозони та Шенгену

Четвер, 14 вересня 2017, 14:26

Канцлер Австрії Крістіан Керн і міністр закордонних справ Себастьян Курц не погоджуються із пропозиціями президента Єврокомісії Жан-Клода Юнкера щодо розширення єврозони та Шенгенської зони.

Про це повідомляє Euractiv.

У своєму щорічному виступі Юнкер заявив, що після 2019 року приблизно 30 країн будуть використовувати євро в якості своєї валюти.

Він також запропонував взяти до Шенгенської зони Румунію, Болгарія та Хорватію.

Керн заявив, що немає сенсу для розширення, поки не подолані проблеми з податковими шахрайствами, практикою передачі роботи дешевим східноєвропейським фірмам та порушеннями лімітів на державний борг.

"Просто не має сенсу збільшувати єврозону, перш ніж це все не буде вирішено, бо інакше проблеми ставатимуть все більшими", - сказав Керн, вказуючи на приклад Греції, яка протягом багатьох років перебуває на межі банкрутства.

Курц також вказав на Грецію як поганий приклад включення нових країн, які не відповідають умовам державних фінансів, які ЄС встановив для себе.

"Зона євро і Шенгенська зона відкриті для всіх, але тільки для тих, хто відповідає критеріям... Ми повинні уникати такої ситуації, як та, що склалася в Греції", - сказав Курц.

Партії Керна та Курца є основними претендентами на перемогу на парламентських виборах, які відбудуться 15 жовтня.

Читайте також: "Новий Євросоюз з оновленими кордонами: Єврокомісія розпочинає глибоку реформу".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.