Туреччина почувається зрадженою ЄС, але все одно хоче членства у блоці - міністр

Четвер, 14 вересня 2017, 18:47

Туреччина почувається зрадженою лідерами ЄС через розмови про припинення переговорів щодо її членства у Європейському союзі, але все ще прагне приєднатися до блоку.

Про це Reuters заявив турецький міністр у справах ЄС Омер Челік.

Після місяців критики з боку ЄС на адресу Туреччини з приводу кричущих порушень прав людини за правління Ердогана нещодавно канцлерка Німеччини Ангела Меркель дала зрозуміти, що Туреччина не повинна стати членом ЄС.

У середу президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявив, що не бачить перспективи приєднання Туреччини до ЄС у найближчому майбутньому.

Челік висловив здивування коментарями Юнкера. "Що зробив пан Юнкер? Які вагомі кроки він зробив, щоб наблизити ЄС і Туреччину? Це моє питання до пана Юнкера", - сказав міністр.

Челік заявив, що Анкара справді розчарована Меркель та деякими іншими лідерами, які залишили Туреччину наодинці в один із найважчих періодів в історії. На запитання, чи вважає Туреччина себе зрадженою, Челік відповів ствердно.

Міністр припустив, що саміт Туреччина-ЄС у жовтні був скликаний задля покращення відносин між Брюсселем та Анкарою.

"Туреччина не відмовилася від своєї мети стати повноправним членом ЄС: ми дуже хочемо та готові знайти рішення для руху вперед", - додав міністр.

Лідери ЄС обговорять турецьке питання на саміті в Брюсселі у жовтні. Втім, очікується, що жодних офіційних рішень щодо переговорів з Туреччиною не буде схвалено до наступної весни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.