Україна і Польща продовжать співпрацю з переоснащення озброєння польських Міг-29

Четвер, 14 вересня 2017, 19:40

Україна і Польща продовжать співпрацю за програмою оновлення авіаційного озброєння парку винищувачів МіГ-29 ВПС Польщі.

Про це з посиланням на ДГЗП "Спецтехноекспорт" повідомляє Інтерфакс-Україна.

Під час міжнародної оборонної виставки MSPO-2017, що відбулася на початку вересня в Кельце (Польща), компанія підписала угоду з польською WB Electronics про подальший розвиток сформованого в 2016 році двостороннього консорціуму, а також новий контракт на виробництво керованих ракет середньої дальності Р-27-Р1 класу "повітря-повітря" для польських ВПС.

З української сторони підписантом угоди також виступила ДАХК "Артем" (Київ).

Підписання документів розширює можливості учасників консорціуму при проведенні нових тендерів на поставку авіаційного озброєння для Міноборони Польщі.

"Компанія WB Electronics залишається нашим ексклюзивним партнером щодо подальшого виробництва та постачання авіаційних ракет класу Р-27 для потреб польських ВПС", - зазначив директор "Спецтехноекспорту" Павло Барбул.

Як повідомлялося, створений ДГЗП "Спецтехноекспорт" і WB Electronics у 2016 році консорціум виграв оголошений у 2015 році тендер Міноборони Польщі на постачання авіаційних ракет для польських ВПС.

Тендер було відкрито для участі підрядників країн ЄС, Європейського економічного простору, а також для країн, що мають угоди з Польщею або ЄС про закупівлі в сфері гарантування безпеки і оборони.

Переможець мав до кінця листопада 2016 року забезпечити виготовлення та поставку замовнику 40 ракет Р-27Р1 з радіолокаційним наведенням.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.