Лідер ультраправих: німці мають пишатися своїми солдатами Другої світової війни

П'ятниця, 15 вересня 2017, 09:35

Александер Гауланд, який очолює передвиборний список ультраправої партії "Альтернатива для Німеччини", заявив напередодні виборів, що німці повинні пишатись тим, чого досягали їхні солдати під час Першої та Другої світових воєн.

Таку заяву 76-річний Гауланд зробив перед своїми прихильникам ще 2 вересня, однак відео виступу було нещодавно завантажено на YouTube, повідомляє The Guardian.

"Якщо французи по праву пишаються своїм імператором, а британці Нельсоном та Черчиллем, то ми маємо право пишатися досягненнями німецьких солдатів у двох світових війнах", - сказав він.

"Якщо я погляну на Європу, то ніхто інший не справлявся так добре з минулими помилками, як німці", - сказав він.

Як відомо, з 1933 - 1945 рр. нацисти правили Німеччиною. В цей час ними було вбито 6 мільйонів євреїв.

"Люди більше не повинні нам докоряти цими 12 роками. Вони сьогодні не стосуються нашої ідентичності ", - сказав Гауланд.

Він також заявив, що Німеччині потрібно відновити свою історію.

За даними видання, в ультраправій партії "Альтернатива для Німеччини" не відповіли на запит щодо надання коментаря з приводу заяви Гауланда.

Нагадаємо, Александер Гауланд, який разом з Аліс Вайдель очолює передвиборний список AfD, заявив, що незважаючи на санкції, Росія ніколи не віддасть Україні Крим.

Нещодавно міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель заявив, що канцлерка Ангела Меркель неправильно реагує на кризу біженців, чим зміцнює перед виборами позиції ультраправої партії "Альтернатива для Німеччини" (AfD).

Згідно із недавніми опитуваннями, близько 9 відсотків виборців підтримують AfD на парламентських виборах, які пройдуть 24 вересня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.