ЄС готує нові самостійні санкції проти КНДР через новий ракетний запуск

П'ятниця, 15 вересня 2017, 13:21

Європейський союз готує нові самостійні санкції щодо Північної Коре у зв'язку з черговим запуском балістичної ракети.

Про це йдеться у заяві високого представника ЄС з питань зовнішньої політики і безпеки Федеріки Могеріні.

"Незважаючи на те, що існуючі обмежувальні заходи Європейського Союзу проти КНДР вже є найсуворішими, що існують для будь-якої країни, ми вже працюємо над додатковими незалежними заходами ЄС, які доповнюватимуть рішення, прийняті Організацією Об'єднаних Націй", - йдеться у заяві.

Могеріні зазначила, що сьогодні ЄС оновить санкційний список фізичних та юридичних осіб відповідно до цієї резолюції Радбезу ООН, ухваленої кілька днів тому.

"Крім того, ми також будемо активно працювати над тим, щоб всі заходи ООН були в повній мірі виконані всією міжнародною спільнотою. Суворе втілення санкцій усіма є важливим для їхньої ефективності", - зазначається в заяві.

Нагадаємо, 15 вересня Північна Корея провела черговий запуск ракети, яка пролетіла в напрямку північного японського острова Хоккайдо і впала в Тихий океан.

Як відомо, 5 серпня Радбез ООН одноголосно прийняв резолюцію, яка посилює санкції проти Північної Кореї. Нові санкції фактично позбавлять Пхеньян однієї третини річного доходу від експорту, який складає $3 млрд на рік.

11 вересня Рада Безпеки ООН схвалила нові санкції відносно Північної Кореї, але в резолюцію не включили найжорсткіші заходи, пропоновані адміністрацією президента США.

Рішення про нові санкції було прийнято одноголосно у відповідь на шосте ядерне випробування, яке Пхеньян провів 3 вересня.

14 вересня Рада ЄС вирішила посилити санкції проти Північної Кореї відповідно до резолюції Радбезу ООН від 5 серпня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.