Сенатор США: Анкару можуть очікувати санкції за купівлю зброї у Росії

П'ятниця, 15 вересня 2017, 13:30

Нещодавня покупка Туреччиною передових російських ракетних систем С-400 може порушувати закон США, який вимагає автоматичного накладання санкцій.

Про це заявив Бен Кардін, провідний демократ Комітету закордонних справ Сенату США, повідомляє Politico.

У листі, надісланому мерілендським сенатором Кардіном до посадовців адміністрації Трампа, міститься попередження, що покупка Анкарою військової системи протиповітряної оборони С-400, здійснена цього тижня, порушує санкції Конгресу проти Росії, підтримані в минулому місяці.

Кардін нагадав, що законодавство накладає санкції "на будь-яку особу, яка реалізує значну угоду з оборонними та розвідувальними підрозділами Російської Федерації".

Нагадаємо, 12 вересня стало відомо, що Туреччина вже внесла завдаток Росії на придбання зенітних ракетних систем С-400.

Раніше деякі експерти припускали, що Туреччина відступить від купівлі російської системи, оскільки вона не буде сумісна з радіолокацією НАТО.

Але Ердоган спростував ці повідомлення, підкресливши, що жодна країна не має права обговорювати суверенні та незалежні рішення Туреччини у справі вдосконалення своєї оборони.

ЗРК С-400 "Тріумф" призначений для ураження на дальній та середній дистанції всіх сучасних і перспективних засобів повітряного нападу, включаючи стратегічні бомбардувальники, тактичні балістичні і крилаті ракети, гіперзвукові цілі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.