Обговорення в ООН виведення військ РФ з Придністров'я відклали до жовтня

П'ятниця, 15 вересня 2017, 15:16

Розгляд рішення про включення в програму Генасамблеї ООН питання про виведення російських військ з території Молдови відклали до жовтня.

Про це заявив прес-секретар голови 72-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН Бренден Варма, повідомляє Deschide.

"Наступний новий пункт має назву "Виведення російських військових підрозділів з території Республіки Молдова". На основі домовленості з зацікавленими делегаціями, генеральний комітет вирішив перенести прийняття до уваги даного пункту до свого наступного офіційного скликання, яке відбудеться в жовтні місяці", - заявив Бренден Варма.

Чиновник ООН підкреслив, що мова йде про делегації Республіки Молдова та Російської Федерації.

Видання із посиланням на джерела повідомляє, що вимогу Молдови буде розглянуто 23 жовтня, згідно з процедурним рішенням, яке було прийнято на рівні Генеральної Асамблеї ООН.

Нагадаємо, Молдова звернулася в ООН з проханням розглянути під час 72-ї сесії Генасамблеї ООН питання про виведення російських військовослужбовців зі своєї території.

Парламент Молдови 21 липня ухвалив заяву, в якій закликав РФ вивести російських військовослужбовців з території Молдови, а також замінити миротворчу місію на громадянську з міжнародним мандатом.

Більше читайте у статті: "Ритуальна русофобія: навіщо Молдова підняла питання про виведення військ РФ з Придністров'я".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.