Вступ України до ЄС підтримують 68% литовців та 28% нідерландців

Субота, 16 вересня 2017, 13:29

Вступ України до ЄС підтримують 48% громадян найбільших країн Євросоюзу.

Про це свідчать результати соціологічного дослідження, проведеного компанією KANTAR PUBLIC на замовлення Ялтинської Європейської Стратегії та оприлюдненого на сайті форуму.

У ході дослідження було опитано громадян семи країн Євросоюзу - Німеччини, Франції, Італії, Литви, Великої Британії, Польщі та Нідерландів - за репрезентативною для кожної з країн соціологічною вибіркою (понад 1000 осіб на країну).

Втім, варто визнати – під час аналогічного опитування, що проводилося 12 років тому, членство України у ЄС підтримували 55% опитаних європейців.

Сьогодні найбільшу підтримку ідея вступу України в ЄС отримала в Литві та Польщі (68% і 67% відповідно), найменшу - в Нідерландах (27%).

Приєднання України до ЄС у Франції, Німеччині та Великій Британії підтримали менш ніж половина опитаних.

Ті, хто виступає проти вступу України до ЄС, аргументують це різними причинами. Третина опитаних вважає, що ЄС на цьому етапі свого розвитку не може дозволити собі подальше розширення. І стільки ж (31%) вважають, що прийняття України спровокує економічні проблеми в Євросоюзі.

40% тих, хто підтримує вступ України, вважають головним аргументом те, що Україна є частиною Європи. А 34% прихильників вступу підкреслюють, що цей крок допоможе посилити демократію в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.