Кім Чен Ин пообіцяв завершити ядерну програму попри "безмежні санкції"

Субота, 16 вересня 2017, 15:47

Лідер КНДР Кім Чен Ин заявив, що його країна завершить свою ядерну програму попри безмежні санкції, які проти неї запроваджують.

Про це повідомляє Associated Press із посиланням на державне північнокорейське центральне новинне агентство.

Кім Чен Ин висловив велике задоволення з приводу останнього випробування балістичної ракети, яке, за його словами, перевірило "бойову ефективність та надійність" ракети та підтвердило її готовність до експлуатації.

Кім Чен Ин пообіцяв завершити свою ядерну програму в умовах посилення міжнародних санкцій.

Він відзначив, що попри "безмежні" міжнародні санкції Пхеньян майже завершив створення своїх ядерних сил і закликав до "загальнонаціональних зусиль" задля отримання потенціалу для "ядерної контратаки, з якою не впораються США".

"Весь світ це визнає – ми досягнули усіх цих успіхів, не зважаючи на санкції ООН, які тривали десятиріччями", - сказав лідер КНДР.

За словами Кім Чен Ина, кінцевою метою КНДР є встановлення паритету з військовою міццю США, так, щоб американські правителі "не наважувались говорити про військовий варіант для КНДР".

Кім Чен Ин анонсував проведення ракетних випробувань у майбутньому, які стануть "значними та практичними для підвищення бойової потужності ядерних сил".

Нагадаємо, Північна Корея в п'ятницю провела черговий запуск ракети, яка пролетіла в напрямку північного японського острова Хоккайдо і впала в Тихий океан.

Рада Безпеки ООН засудила останній запуск північнокорейської ракети.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.