Британія запропонувала ЄС розширену співпрацю у сфері безпеки після Brexit

Вівторок, 19 вересня 2017, 09:49

Британія закликала до нової угоди з ЄС у сфері безпеки з метою запобігання терористичним атакам після Brexit.

Про це йдеться в опублікованій у понеділок на сайті британського уряду концепції нового договору про співпрацю в галузі безпеки.

У документі пропонується комплексна модель співпраці між Великою Британією та ЄС щодо безпеки, правоохоронної сфери та кримінального правосуддя.

У британському уряді назвали ключові цілі нової концепції: захист безпеки британських громадян та відстоювання справедливості у самій Британії та країнах ЄС; підтримка тісних партнерств між Британією та 27 країнами-членами ЄС; продовження співпраці на основі спільних демократичних цінностей та поваги до верховенства права.

Крім того, в документі підтверджується намір продовжувати співпрацю з Європолом.

Як повідомлялося, Британія має намір залишитися членом поліцейська агентства ЄС – Європолу і продовжити співробітництво в рамках Євроюсту.

Нагадаємо, Палата громад парламенту Британії прийняла у другому читанні законопроект про скасування на території країни загальноєвропейського законодавства після виходу Британії з ЄС.

Після цього британські депутати запропонували 136 поправок до цього документа.

Обговорення поправок, як очікується, почнеться в жовтні і триватиме вісім днів. Після цього законопроект надійде до Палати громад для розгляду в третьому читанні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.