Єврокомісія оголосила про створення Агентства ЄС з кібербезпеки

Вівторок, 19 вересня 2017, 15:48

Єврокомісія запропонувала низку заходів щодо посилення кібербезпеки, серед яких – створення Агентства ЄС з кібербезпеки.

Про це йдеться у повідомленні на сайті ЄК.

Агентство буде створене на основі існуючого Європейського агентства з питань мережевої та інформаційної безпеки (ENISA).

Агентству буде надано постійний мандат, і воно матиме можливість надавати державам-членам ефективну допомогу та реагувати на кібератаки.

"Жодна країна не може наодинці протистояти проблемам кібербезпеки. Наші ініціативи посилюють співпрацю, щоб країни ЄС могли вирішити ці проблеми разом. Ми також пропонуємо нові заходи для підвищення інвестицій у інновації та сприянні кібергігієні", - сказав Андрус Ансип, єврокомісар з питань єдиного ринку цифрових технологій

Агентство з кібербезпеки також допоможе запровадити загальноєвропейську систему сертифікації, яку Єврокомісія пропонує створити для забезпечення використання тільки захищеної продукції.

"Нові європейські сертифікати з кібербезпеки забезпечать надійність мільярдів пристроїв ("інтернету речей"), які мають відношення до сьогоднішньої критичної інфраструктури, такої як енергетичні та транспортні мережі. Сертифікати кібербезпеки будуть визнані державами-членами, таким чином, знизяться адміністративні витрати та витрати для компаній", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, президент Єврокомісії нещодавно заявив, що за минулий рік щодня відбувалося понад 4000 атак з метою вимагання, а 80% європейських компаній відчули на собі принаймні одного інциденту з кібербезпекою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.