Віце-прем'єр озвучила тематику зустрічі Порошенка і Трампа

Вівторок, 19 вересня 2017, 18:41

Збільшення підтримки США, українські реформи і продовження санкцій проти Росії будуть предметом зустрічі президентів України і США Петра Порошенка і Дональда Трампа.

Про це "Інтерфаксу" розповіла віце-прем'єр-міністр України з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе.

"Що стосується двосторонніх відносин, то вже є збільшення, закладене в бюджет США на наступний рік, щодо оборонної підтримки України. Я думаю, особливо в контексті реалізації бюджетних можливостей складатиметься розмова Порошенка з Трампом", - сказала вона.

На думку Климпуш-Цинцадзе, обговорення будуть з позиції українських реформ і економічного співробітництва, що значно розширюється.

"Йтиметься також про продовження санкцій проти Росії, які були прийняті на рівні як Конгресу, так і президента США. У нас є дуже хороша динаміка з моменту першої зустрічі президентів у червні", - наголосила вона.

Віце-прем'єр також наголосила на намірах Білого дому продовжити навчання українських військових, тому що це цікаво не лише українській стороні, а й "американські військові також навчатимуться у наших військових".

Крім того, за її словами, США продовжує надавати допомогу Україні технікою.

"Буде продовжено надання окремих видів техніки ... Зараз ми очікуємо 40 Humvee з медичним обладнанням для потреб АТУ", - сказала Климпуш-Цинцадзе.

Крім того, США готові приймати на лікування більше українських військових, і ця програма окремо прописана в проекті військового бюджету США на 2018 рік.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп зустрінеться з президентом України Петром Порошенком у Нью-Йорку 21 вересня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.