У Німеччині судять неонациста, прихильника ІДІЛ, який планував теракти

Середа, 20 вересня 2017, 12:30

У Нижній Саксонії розпочався суд над неонацистом, який став прихильником "Ісламської держави", та планував напад на німецьку поліцію й військових.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Прокурори звинувачують Сашу Л. у плануванні нападу на поліцію та солдатів. Троє інших обвинувачених, афганського, турецького та німецького походжень, також обвинувачуються у допомозі 26-річному німцю.

Саша Л. був затриманий у лютому після того, як поліція провела рейд у його квартирі в Нортхайм, Нижня Саксонія, де вони знайшли матеріали для приготування саморобного вибухового пристрою.

Деякі матеріали, які мали використовуватися для приготування бомби, були куплені через Інтернет та перехоплені поліцією.

Згідно з обвинувальним висновком, перед тим як присягти на вірність терористичній групі "Ісламська держава" у відеороликах, Саша Л. був активним на неонацистській сцені в Берліні.

Раніше повідомлялося, що німецькі прокурори вимагають довічного ув’язнення для головної підозрюваної у гучній справі неонацистського угруповання "Націонал-соціалістичне підпілля" (NSU) Беате Цшепе, яку вважають співучасницею всіх убивств, здійснених організацією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.