Столтенберг поговорив з Ердоганом про купівлю ракетних систем С-400 у Росії

Середа, 20 вересня 2017, 13:16

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг повідомив, що президент Туреччини розпочав переговори з Францією та Італією щодо купівлі їхньої системи протиповітряної оборони Samp/T.

Про це генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив в інтерв'ю The Associated Press.

Як відомо, Туреччина вже внесла завдаток Росії на придбання зенітних ракетних систем С-400. Деякі експерти припускали раніше, що Туреччина відступить від купівлі російської системи, оскільки вона не буде сумісна з радіолокацією НАТО.

Окрім того, занепокоєння висловлюють деякі союзники по НАТО, оскільки президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган придбав систему ППО російського виробництва, яка не сумісна з системами альянсу.

Столтенберг заявив, що кожна країна вирішує, які системи купувати."Що важливо для НАТО - це те, щоб ми були функціонально сумісні, наскільки це можливо, і щоб ми могли працювати разом", - сказав він.

Глава НАТО сказав, що він зустрічався з Ердоганом в понеділок ввечері.

За його словами, президент Туреччини сказав йому, що розпочато переговори з Францією та Італією щодо купівлі їхньої системи протиповітряної оборони Samp/T.

"Тож ми побачимо результати цих переговорів, але, сподіваюсь, вони можуть призвести до чогось", - сказав він.

Столтенберг підкреслив, що Ердоган "дуже відданий НАТО, й не лише на словах, але й на ділі".

Нагадаємо, у Росії раніше заявляли, що не бачить перешкод для можливого постачання зенітних ракетних систем С-400 Туреччини у зв'язку з її членством в НАТО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.