Уряд Угорщини анонсував нову кампанію проти Сороса

Середа, 20 вересня 2017, 16:42

Угорщина має намір провести чергові "національні консультації" щодо американського фінансиста та благодійника Джорджа Сороса.

Про це заявив представник угорського уряду Бенсе Туззон, повідомляє Euractiv.

Мета кампанії, яка, ймовірно, буде розпочата наступного місяця, це – громадське обговорення "плану Сороса".

Депутат правлячої партії "Фідес" Лайош Коса заявив минулого тижня, що "план Сороса" має на меті переконати Європу прийняти мільйон мігрантів на рік і знищити захисні огорожі, встановлені угорським урядом на кордоні для захисту від біженців.

Прем'єр-міністр Віктор Орбан в минулому році неодноразово критикував Сороса, називаючи його "ворогом суспільства", і заявляючи, що відомий фінансист підтримує неконтрольовану масову імміграцію.

Угорський уряд вже двічі проводив подібні "консультації", які фінансуються з держбюджету. Під час цих кампаній на вулицях міст з’являлися плакати, направлені проти Сороса, а громадянам розсилалися анкети з питаннями щодо його діяльності.

Нагадаємо, Орбан заявляв, що Сорос платить "мережам агентів" неурядових організацій з метою нав'язування своєї політики, включаючи сприяння міграції в Європі та в Угорщині.

Як відомо, Європейський парламент ухвалив резолюцію, що закликає ЄС запустити процедуру 7 статті проти Угорщини через серйозне погіршення верховенства права та демократії в країні.

Навесні в Угорщині ухвалили закон про вищу освіту, який загрожує академічній свободі та дозволяє закрити Центральноєвропейський університет у Будапешті, що фінансується Соросом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: