Віце-президент США озвучив небезпеки 21 століття: РФ, КНДР та ісламський тероризм

Середа, 20 вересня 2017, 19:39

Віце-президент США Майк Пенс заявив, що у 21 столітті, є ті, хто погрожують хаосом і терором, та намагаються підірвати суверенітет і безпеку, назвавши при цьому Росію, КНДР та ісламських терористів.

Про це Пенс заявив на засіданні Ради безпеки ООН в середу в Нью-Йорку.

"Президент Труман якось сказав - недостатньо просто стримувати безумців, які намагаються проковтнути весь світ. Ні, недостатньо. Треба виробити союз націй на основі справедливості й миру. І ми створили цю велику організацію ООН. Це був лозунг ООН У 20 столітті, і таким він мав залишитися і в 21 столітті. Однак підтримання миру - це не лише миротворчість, потрібні конкретні дії, потрібна рішучість всіх країн", - сказав він.

"Як вчора сказав президент Трамп, знову ми зіткнулися з тими, хто погрожує нам хаосом і терором, хто намагається підірвати суверенітет, безпеку...

У східній Європі Росія як і раніше зазіхає на суверенітет свого сусіда. Намагається силою перемалювати кордони. Радикальний ісламський тероризм як і раніше здійснює варварські дії в Барселоні, Парижі, Лондоні, на Ближньому Сході. Головний спонсор тероризму дестабілізує регіон і нагло погрожує безпеці суверенних держав. І як ми бачили нещодавно божевільний режим КНДР реалізовує свою ядерну та ракетну програму, й тепер погрожує всьому світу смертю людей. І США вдячні за те, що Радбез ООН одноголосно прийняв дві резолюції зі жорсткими новими санкціями проти КНДР", - заявив він.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп заявив під час свого першого виступу на Генеральній асамблеї ООН, що необхідно стати на захист суверенітету країн у всьому світі – від України до Південнокитайського моря. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.