В Нью-Йорку домовилися про кримінальне переслідування осіб, причетних до катастрофи MH17

Фото
Четвер, 21 вересня 2017, 07:50

Міністри закордонних справ України, Австралії, Бельгії, Малайзії та Нідерландів підписали Меморандум про взаєморозуміння між урядами цих країн щодо політичної підтримки кримінального переслідування осіб, винних у збитті літака рейсу MH1717 липня 2014 року.

Меморандум був підписаний 20 вересня 2017 року у Нью-Йорку на полях 72-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН, повідомляється на сайті МЗС України.

"Підписання Меморандуму є черговим кроком на шляху вироблення механізму притягнення до кримінальної відповідальності винних в авіакатастрофі після оголошення 5 липня 2017 року узгодженого рішення держав-учасниць Спільної групи з розслідування (JIT) про здійснення кримінального провадження у справі збиття літака рейсу МН17 в рамках правової системи Нідерландів", - йдеться у повідомленні.

Меморандум має на меті забезпечити координацію позиції країн JIT та забезпечення разом із країнами, чиї громадяни стали жертвами трагедії, а також міжнародними партнерами усієї можливої підтримки та допомоги Нідерландам у притягненні злочинців до кримінальної відповідальності.

Фото із сайту МЗС України 
 Фото із сайту МЗС України

Повідомляється, що правовою підставою реалізації рішення про передачу провадження від України до Нідерландів є угода між Україною та Королівством Нідерландів про міжнародно-правове співробітництво щодо злочинів, пов’язаних зі збиттям літака рейсу МН17, яку було підписано 7 липня 2017 року в м.Таллінн.

Як відомо, влітку 2015 року створення міжнародного трибуналу на підставі рішення РБ ООН було заветовано Росією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.