Україна вже подала до Єврокомісії пропозиції щодо митного союзу – Порошенко

Четвер, 21 вересня 2017, 10:08

Україна вже подала на розгляд Європейської комісії пакет пропозицій щодо поглиблення інтеграції.

Про це заявив президент Петро Порошенко під час свого відеозвернення до учасників Ukrainian Financial Forum 2017, проведеного ICU, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

"Українська сторона вже внесла на розгляд керівництва Євросоюзу нові ініціативи щодо стратегічного бачення довгострокового співробітництва. Це - приєднання до митного союзу ЄС, енергетичного союзу ЄС, спільного авіаційного простору та єдиного цифрового ринку", - заявив Порошенко.

За його оцінкою, реалізація цих ініціатив "фактично перетворить східні кордони України на східні кордони Євросоюзу ще до того, як ми приєднаємося до ЄС".

"Внаслідок такої стратегії ми максимально наблизимося до критеріїв членства в Євросоюзі. Україна буде секторально інтегрована з ЄС, майже як будь-яка країна Євросоюзу", - додав Порошенко.

Нагадаємо, такі ініціативи "поглибленої інтеграції без членства" були озвучені президентом два тижні тому у виступі перед Верховною радою. У ЄС неофіційно зазначають, що такі ініціативи досі з ними не обговорювалися.  

Читайте також: "Зупинитися без членства: чим небезпечна для України ідея про митний союз з ЄС".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.