ЄС хоче почути від Британії чіткі зобов'язання щодо Brexit – Барньє

Четвер, 21 вересня 2017, 16:09

Європейський Союз хоче, щоб Велика Британія покінчила з невизначеністю щодо термінів її виходу з блоку.

Про це заявив переговірник ЄС з питань Brexit Мішель Барньє, повідомляє Reuters.

Барньє сказав, що він з нетерпінням чекає "конструктивного духу" у виступі прем'єр-міністра Британії Терези Мей у Флоренції в п'ятницю, під час якого вона оголосить своє бачення майбутніх відносин з ЄС.

"Ми очікуємо від Британії чітких зобов'язань", - сказав Барньє, додавши, що до листопада наступного року сторони мають укласти угоду, щоб мати час для її ратифікації парламентами.

В британському уряду сьогодні заявили, що у промові Терези Мей буде "відкрита та щедра пропозиція" для ЄС.

Видання Financial Times раніше повідомило, що Тереза Мей запропонує Євросоюзу заплатити щонайменше 20 мільярдів євро за вихід з блоку.

Раніше ЗМІ повідомляли, що Мей погодиться заплатити за Brexit понад 50 млрд євро, однак британський уряд заперечив цю інформацію.

Нагадаємо, Палата громад парламенту Британії прийняла у другому читанні законопроект про скасування на території країни загальноєвропейського законодавства після виходу Британії з ЄС.

Після цього британські депутати запропонували 136 поправок до цього документа.

Обговорення поправок, як очікується, почнеться в жовтні і триватиме вісім днів. Після цього законопроект надійде до Палати громад для розгляду в третьому читанні.

Детальніше про "ціну розлучення" Британії та ЄС читайте у матеріалі на "ЄвроПравді": "Скільки коштує Brexit: Лондон і Брюссель не можуть узгодити умови розлучення".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.