Юнкер дорікнув "неосвіченим" лідерам ЄС за критику його промови

Четвер, 21 вересня 2017, 16:32

Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер у четвер розкритикував "стан невігластва" деяких лідерів ЄС, які були здивовані його промовою "Про стан Союзу", у якій він запропонував реформу ЄС.

Про це повідомляє Politico.

Його пропозиції включали створення посади президента ЄС та створення "інструменту приєднання до єврозони" з технічною та фінансовою допомогою для країн, які ще не перейшли на євро.

Деякі лідери ЄС, в тому числі прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте і його данський колега Ларс Люкке Расмуссен, майже відразу відповіли, що такі реформи не потрібні.

Виступаючи перед представниками роботодавців і працівників Європейського економічного і соціального комітету, Юнкер сказав, що багато з його пропозицій уже передбачені Лісабонським договором, і він був дуже здивований, побачивши такі приголомшені реакції, в тому числі, з боку "глав держав і урядів".

"Якщо згадка про правила Договору викликає такий подив, це показує стан невігластва багатьох осіб, які вдають, що можуть очолювати Європу за будь-яких обставин", - сказав Юнкер

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.