Іспанія щоденно штрафуватиме каталонську владу за організацію референдуму

П'ятниця, 22 вересня 2017, 12:40

Іспанський конституційний суд наклав щоденні штрафи у розмірі до 12 тисяч євро на топ-чиновників Каталонії за кожен день організації забороненого референдуму про незалежність.

Про це повідомляє BBC.

Шістьох високопосадовців оштрафували на 12 тисяч євро, інших 16 чиновників чекає щоденний штраф у розмірі 6 тисяч євро. Виплачувати штрафи доведеться за кожен день організації  референдуму, забороненого судом.

Понад дюжину каталонських чиновників поліція затримала під час обшуків в офісах регіонального уряду Каталонії, які проводилися для пошуку документації, що стосується запланованого референдуму про незалежність.

Серед затриманих - глава департаменту економіки Каталонії Жозеп Марія Жозе.

Затримання посадовців та обшуки викликали масові протести у Каталонії, на вулиці вийшли десятки тисяч людей.

Як відомо, влада Каталонії має намір 1 жовтня провести референдум про вихід регіону зі складу Іспанії, однак референдум заборонив Конституційний суд.

Президент Каталонії Карлес Пучдемон заявив, що уряд Іспанії фактично призупинив автономію Каталонії і ввів надзвичайний стан в регіоні.

Прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой закликав президента Каталонії Карлеса Пучдемона піти у відставку і скасувати плани щодо проведення референдуму про незалежність.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.