У Франції в неділю переоберуть половину Сенату

П'ятниця, 22 вересня 2017, 14:23

У Франції в неділю переоберуть майже половину Сенату – верхньої палати парламенту. Оглядачі прогнозують, що результати продемонструють падіння рейтингу популярності президента Еммануеля Макрона.

Про це повідомляє The Associated Press.

До складу Сенату входять 348 сенаторів, які обираються строком на 6 років. Один раз на 3 роки склад Сенату оновлюється наполовину.

Сенаторів обиратимуть більш ніж 75 000 виборних посадових осіб, включаючи членів Національних зборів (нижньої палати парламенту), мерів, регіональних та місцевих радників.

Очікується, що ці вибори зміцнять позиції консервативної більшості Сенату, до складу якої входять 142 члени Республіканської партії.

Новостворена центристська партія Макрона в даний час налічує 29 місць, але сподівається збільшити своє представництво до 50 сенаторів.

Система голосування, як правило, надає перевагу місцевим політикам з традиційних партій, а не новачками у політиці, яких більшість у партії Макрона.

Багато місцевих виборних посадових осіб були незадоволені планом Макрона скоротити бюджети місцевої влади, і це може означати, що союзники президента отримають менше голосів, ніж це могло б бути кілька місяців тому.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.