Теракт у метро Лондона: 18-річного хлопця звинуватили у спробі вбивства

П'ятниця, 22 вересня 2017, 15:30

У Британії 18-річному хлопцю Ахмеду Хассану пред'явили звинувачення у зв'язку з терористичним нападом на станції метро Лондона "Парсонс Грін".

Про це йдеться у заяві міської поліції Лондона.

У другій половині дня, в п'ятницю, 22 вересня, 18-річний чоловік з'явиться у суді, за звинуваченням у зв'язку з терористичним нападом на "Парсонс Грін".

Повідомляється, що його звинувачують у спробі вбивства (відповідно до закону про замах на вчинення злочину) та здійсненні навмисної шкоди вибуховою речовиною та вибухом, що може спричинити загрозу життю або спричинити серйозну шкоду майну (відповідно до закону про вибухові речовини).

Хассан з'явиться сьогодні у Магістратському суді Лондонського району Вестмінстер.

Підозрюваний був затриманий у Довр, Кент, приблизно о 7: 50 годин в суботу, 16 вересня.

Нагадаємо, 15 вересня в Лондоні на станції метро Parsons Green стався вибух. У задній частині поїзда вибухнув білий контейнер, який залишили в сумці біля дверей вагона, постраждали 30 осіб.

Поліція розслідує інцидент як теракт.

Британська поліція затримала вже шість чоловіків за підозрою у причетності до теракту на станції лондонського метро "Парсонс Грін".

Першим поліція затримала 18-річного вихідця з Іраку у місті Дувр. Пізніше стало відомо про затримання у західному районі Гаунслоу 21-річного Яйя Фарруха, він родом з Сирії.

Обоє підозрюваних – вихованці відомих у Британії прийомних батьків - Пенелопи та Річарда Джонсів. За своє життя вони допомогли сотням сиріт та були нагороджені орденом Британської імперії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.