Британія після Brexit платитиме до бюджету ЄС до 2020 року – прем’єр

П'ятниця, 22 вересня 2017, 17:06

Велика Британія продовжуватиме платити до бюджету Європейського союзу до 2020 року, відповідно до взятих на себе раніше зобов’язань.

Про це заявила прем’єр-міністр Британії Тереза Мей під час виступу у Флоренції, в якому вона оголосила своє бачення стосунків з ЄС після Brexit.

Мей зазначила, що вона не хоче, щоб країни ЄС втратили кошти через вихід протягом бюджетного періоду, який триває до 2020 року. Бюджет ЄС був затверджений ще у 2013 році і його в тому числі затвердив і британський парламент.

Вона також підтвердила, що Британія вийди з ЄС 29 березня 2019 року, а перехідний період має тривати не більше двох років.

Під час цього періоду, за словами прем’єра, Британія зберігати доступ до ринків ЄС. Вона також висловила сподівання, що питання перехідного періоду буде узгоджено якомога швидше.

Видання Financial Times раніше повідомило, що Тереза Мей запропонує Євросоюзу заплатити щонайменше 20 мільярдів євро за вихід з блоку.

Раніше ЗМІ повідомляли, що Мей погодиться заплатити за Brexit понад 50 млрд євро, однак британський уряд заперечив цю інформацію.

Нагадаємо, Палата громад парламенту Британії прийняла у другому читанні законопроект про скасування на території країни загальноєвропейського законодавства після виходу Британії з ЄС.

Після цього британські депутати запропонували 136 поправок до цього документа.

Обговорення поправок, як очікується, почнеться в жовтні і триватиме вісім днів. Після цього законопроект надійде до Палати громад для розгляду в третьому читанні.

Детальніше про "ціну розлучення" Британії та ЄС читайте у матеріалі на "ЄвроПравді": "Скільки коштує Brexit: Лондон і Брюссель не можуть узгодити умови розлучення".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.