В Італії заарештували фермерів, які платили робітникам за кольором шкіри

П'ятниця, 22 вересня 2017, 19:21

Італійська поліція заарештувала двох чоловіків на півдні країни через підозри, що вони платили сільськогосподарським працівникам відповідно до їх кольору шкіри.

Про це повідомляє The Local.

Двох братів з Калабрії, які мають кілька ферм, звинувачують у трудовій експлуатації і расовій дискримінації.

За словами слідчих, підозрювані наймали мігрантів для незаконного працевлаштування на фермі в провінції Козенца. Щороку на фермі працювали п'ять-вісім чоловік, переважно мігранти з Африки, Індії та Румунії, кожен з яких отримував заробітну плату, значно нижчу від передбаченої законодавством.

Слідчі повідомили, що робітникам з білою шкірою платили 35 євро на день - на 10 євро більше, ніж чорношкірим працівникам. Вони також заявили, що працівники жили в дуже поганих умовах.

Поліція конфіскувала бізнес та інші активи вартістю приблизно 2 мільйони євро, а підозрюваних помістили під домашній арешт.

Міністр сільського господарства Італії Мауріціо Мартіна заявив, що цей інцидент є "нестерпним у всіх відношеннях", і що арешти підтвердили необхідність прийняття закону, спрямованого на боротьбу з широкомасштабною експлуатацією фермерських робітників, які часто є іммігрантами.

"Такі справи, як ця, ще раз демонструють, наскільки необхідно закон, що захистить гідність та права працівників", - сказав Мартіна.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.