Канада продовжить тиск на Росію: спільна заява Порошенка та Трюдо

Субота, 23 вересня 2017, 09:35

Канада офіційно підтвердила свій намір зберігати санкційні обмеження поти РФ, але не обмежуватися ними, для тиску на Російську федерацію через незаконні дії останньої.

Про це йдеться в офіційній спільній заяві за підсумками зустрічі прем'єра Джастіна Трюдо з президентом Порошенком, що розміщена на сайті канадського уряду.

Прем’єр-міністр Канади підтвердив чітку підтримку цілісності України, включаючи незаконно анексований Крим та окупований Донбас.

"Канада беззаперечно підтримує суверенітет та територіальну цілісність України. Канада підкреслює своє невизнання незаконної анексії Криму Росією та продовжує засуджувати російську військову агресію на Донбасі", - йдеться у документі.

"Канада продовжуватиме тиснути на Росію, в тому числі використовуючи наявні санкції, для того, щоб російська сторона поважала суверенітет та територіальну цілісність України й повністю виконувала Мінські домовленості", - наголошується в заяві.

Також у документі міститься підтримка подальшого зближення України з НАТО

"Канада і надалі підтримуватиме просування України на шляху євроатлантичної інтеграції та запровадження й дотримання стандартів НАТО… Канада підтримує мету України досягнути взаємосумісності з НАТО до 2020 року, надаючи допомогу у формі тактичного тренування та стратегічного консультування", - йдеться в документі.

Водночас, у заяві відсутні згадки про намір України набути повноцінного членства в альянсі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.