Британський уряд критикує рішення Лондона про заборону Uber

Субота, 23 вересня 2017, 10:47

Міністр з питань Лондона в уряді Великої Британії Грег Хендс виступив з жорсткою критикою щодо рішення столичної влади про зупинку ліцензії перевізника Uber.

Відповідну заяву урядовець оприлюднив у своєму twitter.

"Садік Хан (мер Лондона) одним розчерком пера загрожує залишити без роботи 40000 людей  та ускладнити життя 3,5 млн користувачів сервісу Uber", - заявив він, зокрема, у серії твітів, присвячених рішенню лондонської влади.

Урядовець, водночас, визнав, що перевізник також повинен покращити свою роботу, щоби зняти претензії міської влади.

"Uber повинен приділити увагу занепокоєнням щодо безпеки... Але безумовна заборона (яка запроваджена владою міста) принесе масштабні незручності мільйонам мешканців міста, демонструючи, що мер – закритий для бізнесу та іновацій", - заявив він.

Водночас, протести уряду не мають реального впливу на ситуацію, оскільки рішення про зупинку роботи перевізника лишається в компетенції міської влади.

Раніше повідомлялося, що Лондон не має наміру продовжувати дію ліцензії компанії Uber, термін дії якої закінчується 30 вересня.

У заяві міської влади зазначається, що нове регулювання роботи лондонського таксі та приватних перевізників має на меті підвищення безпеки пасажирів. Водночас конкретні претензії саме до Uber не уточнюються.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.