КНДР заявила про "неминучість" удару по США, Трамп різко відповів

Неділя, 24 вересня 2017, 10:56

Північна Корея заявила, що ракетний удар по материковій частині США став "неминучим" після погроз американського президента Дональда Трампа.

Про це заявив глава північнокорейського МЗС Рі Йонг Хо, виступаючи на сесії Генеральної асамблеї ООН, повідомляє Reuters.

Північнокорейський міністр назвав Трампа "психічно неврівноваженою людиною, сповненою манією величі", яка намагається перетворити Організацію Об'єднаних Націй на "гангстерське гніздо".

Рі Йонг Хо сказав, що Трамп сам винен у цій "самовбивчій місії, назвавши його "містер президент-зло".

"Ми, нарешті, лише за кілька кроків від завершення створення державних ядерних сил", - заявив він.

За його міністра, санкції не матимуть ніякого впливу на рішучість Пхеньяна розвивати свою ядерну зброю, головною метою якої є "баланс сил з США".

Трамп швидко відреагував на це виступ, написавши у Twitter, вчергове назвавши лідера КНДР "людиною-ракетою".

"Щойно почув виступ міністра закордонних справ Північної Кореї в ООН. Якщо він озвучує думки маленької людини-ракети (Кім Чен Ина - ред), вони довго не протягнуть", - написав Трамп.

Нагадаємо, Дональд Трамп під час свого першого виступу на Генасамблеї ООН заявив, що США готові повністю знищити Північну Корею, однак сподіваються, що до силових методів у конфлікті з КНДР вдаватись не доведеться.

Трамп також подякував Китаю та Росії за підтримку резолюції ООН щодо введення жорстких санкцій проти КНДР.

21 вересня президент США Дональд Трамп заявив, що підписав новий указ, який дозволить США посилити санкції проти осіб та компаній, що ведуть торгівлю з КНДР.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: