Курц: ультраправі пройшли в Бундестаг через міграційну політику Меркель

Понеділок, 25 вересня 2017, 09:54

Успіх правопопулістської партії "Альтернатива для Німеччини" (АдН) на виборах до Бундестагу став можливий через невдоволення німців міграційною політикою уряду Німеччини.

Про це заявив міністр закордонних справ Австрії Себастьян Курц, повідомляє Die Welt.

"Результати для мене не стали сюрпризом. У Німеччині існує велике невдоволення позицією уряду в міграційній політиці", - сказав Курц.

"Міграційна криза не була серйозно сприйнята багатьма політиками і традиційними партіями в Європі", - додав міністр.

Відзначимо, що в Австрії на 15 жовтня заплановані парламентські вибори, і партія Курца займає лідируючі позиції в рейтингах, а сам вын може стати новим канцлером. Міграційне питання є ключовим в австрійській передвиборчій кампанії.

Нагадаємо, блок партій Християнсько-демократичний союз та Християнсько-соціальний союз (ХДС/ХСС) на чолі з Ангелою Меркель виграв вибори у Німеччині, але показав значно гірший результат, ніж 4 роки тому.

Другою стала Соціал-демократична партія з результатом 20,5% голосів. Це - найгірший результат соціал-демократів за весь час після Другої світової війни.

Правопопулістська "Альтернатива для Німеччини" посіла третє місце, здобувши 12,6% голосів. Ця партія вперше потрапила до Бундестагу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.