"Альтернатива для Німеччини" відібрала понад мільйон голосів у партії Меркель

Понеділок, 25 вересня 2017, 14:29

Правопопулістська партія "Альтернатива для Німеччини" (АдН) отримала близько 1,2 мільйона голосів виборців, які не ходили на попередні вибори.

Про це свідчать результати дослідження інституту вивчення громадської думки Infratest-dimap, повідомляє Deutsche Welle.

Крім того, понад мільйон голосів за АдН віддали виборці, які раніше традиційно голосували за Християнсько-демократичний союз, близько 470 тисяч - колишні прихильники Соціал-демократичної партії Німеччини, та близько 400 тисяч, які раніше голосували за Ліву партію.

Найбільшу підтримку АдН має у віковій групі від 35 до 44 років, а найменшу - серед людей, які старші 70 років. Найвищою частка прихильників АдН виявилась серед безробітних та робітників - 23 та 22 відсотки відповідно.

Раніше повідомлялося, що найбільшу підтримку АдН має на Сході Німеччини, у федеральних землях на території колишньої Німецької демократичної республіки.

Нагадаємо, на попередніх виборах "Альтернатива для Німеччини" не змогла потрапити до парламенту, не подолавши прохідний бар'єр у 5%.

Проте на тлі кризи біженців у ФРН антиіммігрантська риторика партії дозволила їй наростити рейтинг і посісти третє місце на виборах із результатом 12,6%.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.