Серед британців зростає підтримка другого голосування щодо Brexit – опитування

Понеділок, 25 вересня 2017, 17:30

Підтримка другого референдуму щодо Brexit зростає серед британських виборців, оскільки зменшується оптимізм щодо майбутнього країни за межами ЄС та впевненість, чи врегулюють Лондон та Брюссель переговори щодо угоди про "розлучення".

Про це йдеться в результатах опитування Greenberg Quinlan Rosner Research (GQRR), повідомляє Politico.

Близько половини опитаних заявили, що вони підтримують проведення щось на зразок другого референдуму щодо Brexit, причому найбільш популярним сценарієм є голосування: за прийняття урядової Brexit-угоди або за можливість залишитися у складі ЄС.

Останній варіант підтримують 34% опитаних.

Згідно із даними аналогічного опитування, проведено у березні цього року, таких було лише 28%.

У цілому, 39% респондентів відкинули ідею другого референдуму, тоді як 7% хочуть "жорсткого референдуму", в якому люди обирали б між урядовою угодою та тим, чи залишити ЄС взагалі без угоди.

Опитування GQRR, в якому взяли участь 1203 людини, було проведено за період з 11 по 13 вересня 2017 року.

Нагадаємо, переговірники Великої Британії та Євросоюзу в понеділок почали у Брюсселі четвертий раунд переговорів щодо Brexit.

Раніше повідомлялося, що Тереза Мей у своїй промові оголосила, що Британія продовжуватиме платити до бюджету Європейського союзу до 2020 року, відповідно до взятих на себе раніше зобов’язань.

Вона також підтвердила, що Британія вийде з ЄС 29 березня 2019 року, і запропонувала, щоб перехідний період після цього тривав не більше двох років.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.