У Марселі відкрили "представництво "ДНР" попри незадоволення МЗС Франції

фото, відео
Вівторок, 26 вересня 2017, 10:49

У французькому місті Марсель 25 вересня відбулося відкриття так званого "представництва "ДНР" щодо якого МЗС Франції раніше звернулось до прокурора країни.

Інформація про відкриття розміщення на сторінці "представництва" у Facebook.

Організацію очолює місцевий ультраправий політик Юбер Файяр з департаменту Буш-дю-Рон.

Влітку у складі групи французьких політиків місцевого рівня він побував на окупованій українській території, зокрема, в Донецьку, заїхавши транзитом через Москву, що є порушенням законодавства України.

Французькі політики тоді побували в Москві у Держдумі РФ, де зустрічалися із колишнім "прокурором" Криму Наталією Поклонською.

Повідомляється, що на церемонії були присутні президент об'єднання "Моя країна Франція" Жак Клостерманн, французький політолог з центру "Стратполь" Ксавьє Моро. Раніше вони також їздили на окуповані території Донбасу.

 

Файяр сьогодні вранці написав на своїй сторінці у Facebook, що ніхто не прийшов протестувати проти відкриття "представництва" в Марселі, хоча були такі заклики.

"Заклик протестувати проти відкриття ДНР в Марселі: 0 демонстрантів!" - написав він.

Нагадаємо, так званий "Представницький центр у Франції Донецької Народної Республіки" зареєстрований в статусі громадського об’єднання згідно із законом 1901 року, що не вимагає попереднього дозволу.

Французька влада офіційно не визнає цього об’єднання, яке не має дипломатичного статусу, в МЗС Франції заявили, що направили відповідну інформацію прокурору країни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.