НАТО заморожує діалог з РФ через навчання "Запад-2017" – росЗМІ

Четвер, 28 вересня 2017, 09:58

Російські дипломати кажуть, що Рада Росія-НАТО буде заморожена до кінця цього року з ініціативи Брюсселя.

Про це повідомляє російський портал "Известия", посилаючись на "російські дипломатичні джерела".

Як зазначає російське видання, "приводом для припинення дії механізму співробітництва між Москвою і Альянсом" стали російсько-білоруські навчання "Запад-2017". Ініціаторами заморозки названо балтійські країни і Велика Британія.

Видання також цитує відповіді постійного представництва РФ при НАТО і прес-служби НАТО, згідно з якими сторони поки не ведуть роботу з підготовки наступної зустрічі Ради Росія-НАТО.

Нагадаємо, навчання "Запад-2017" пройшли на російських і білоруських полігонах з 14 по 20 вересня. Згідно з офіційною інформацією, в них взяли участь близько 13 тисяч військовослужбовців – максимальна кількість, що дозволяє не запрошувати спостерігачів із третіх країн.

За неофіційними даними кількість військовослужбовців, які взяли участь в навчаннях виявилося істотно великим - до 100 тисяч. При цьому аналіз навчань дозволяє робити висновок, що на них відпрацьовувався сценарій блокування Балтійського регіону. У самому НАТО вже встигли заявити, що вважають такі підозри "небезпідставними".

ОНОВЛЕНО: Згодом в НАТО офіційно спростували росЗМІ щодо "замороження" ради Росія-НАТО

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.