Переговірник Британії щодо Brexit заявляє про прогрес у переговорах з ЄС

Четвер, 28 вересня 2017, 15:48

Британський міністр у справах Brexit Девід Девіс заявив, що Велика Британія та ЄС зробили рішучі кроки вперед у Brexit-переговорах.

Про це повідомляє BBC.

За словами Девіса, в останньому раунді переговорів Британії та ЄС були зроблені рішучі кроки вперед.

Однак, переговірник ЄС Мішель Барньє заявив, що між сторонами все ще існують "великі прогалини" щодо деяких питань, пов'язаних з виходом Британії із блоку.

Він сказав, що можуть пройти "тижні чи місяці", перш ніж буде погоджено перехід до наступного етапу переговорів про майбутні відносини.

Велика Британія прагне розпочати розмови про те, якими будуть торговельні відносини з ЄС після Brexit, і її першочерговою метою є поглиблення цих обговорень, коли лідери ЄС зустрінуться в наступному місяці.

Проте ЄС заявляє, що ці переговори можуть відбутися тільки тоді, коли буде досягнуто "достатнього прогресу" щодо трьох питань. Йдеться про так званий законопроект про "розлучення", права громадян ЄС у Великій Британії та громадянах Британії у ЄС та питання кордону Північної Ірландії.

Нагадаємо, цього тижня президент Європейської ради Дональд Туск заявив, що у переговорах щодо Brexit ще не було досягнуто достатнього прогресу, щоб дозволити їм перейти до наступного етапу обговорення майбутніх відносин, включаючи питання торгівлі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.