МЗС Туреччини: Берліну не слід втручатися у наші внутрішні справи

Понеділок, 4 вересня 2017, 10:44

Глава МЗС Туреччини застеріг ФРН від втручання у внутрішні справи своєї країни після того, як Берлін заявив про політично вмотивоване затримання в Туреччині ще двох німецьких громадян.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Головний дипломат Туреччини Мевлют Чувашоглу оголосив, що останнє затримання "не є турботою Німеччини".

"Коли ми арештовуємо (підозрюваного у перевороті), Німеччина починає розчаровуватись. А що ми повинні робити? Це також турецький громадянин, але Німеччина запитує, чому ви заарештовуєте мого громадянина?" - сказав Чавушоглу.

Наприкінці минулого тижня в аеропорту Анталії затримали двох німецьких громадян. Їх підозрюють у причетності до невдалого перевороту в Туреччині у липні минулого року.

Турецька влада стверджує, що підозрювані є підданими Туреччини. Німецьке МЗС вважає, що чоловіки мають тільки паспорти Німеччини, а арешти є політично вмотивованими.

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель заявила про необхідність перегляду відносини з Анкарою після затримання ще двох німців.

За даними МЗС Німеччини, Туреччина заарештувала за підозрою у причетності до спроби путчу 50 тисяч людей. Щонайменше 55 з них мають німецьке громадянство. 12 осіб перебувають під вартою як "політичні в’язні". 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.