"Велика сімка" вимагає жорстких заходів для стримання КНДР

Понеділок, 4 вересня 2017, 14:39

Країни "Великої сімки", група найбільш економічно розвинених  держав світу, засудили останнє ядерне випробування КНДР і закликали Радбез ООН до схвалення нових жорстких санкцій.

Про це повідомляє Reuters.  

"Північна Корея повинна негайно і повністю виконати всі відповідні резолюції Ради Безпеки і відмовитися від ядерної і балістичної програм у повній та незворотній формі, що піддається перевірці", - ідеться у спільній заяві "Великої сімки".

"Ми готові надалі посилювати заходи, спрямовані на досягнення цих цілей, і рішуче закликаємо Раду безпеки ООН виконати свої зобов’язання та напрацювати нову ефективну резолюцію, яка передбачає більш жорсткі заходи", - відзначається у документі.

Спільну заяву підписали лідери Канади, Франції, Німеччини, Японії, Великої Британії, США, а також голови Європейської Комісії та Європейської Ради.

Нагадаємо, 3 вересня Північна Корея підірвала найпотужнішу ядерну бомбу в своїй історії. Ядерне випробування спричинило землетрус на Корейському півострові.

Пізніше Пхеньян підтвердив успішне випробування водневої бомби. 

 У ЄС останнє ядерне випробування КНДР вважають серйозною загрозою для міжнародної безпеки та готові до запровадження нових санкцій проти Пхеньяна.

Детальніше про останню ескалацію довкола КНДР читайте у матеріалі "ЄвроПравди": "120 кілотонн погроз: чи призведе північнокорейська криза до ядерної війни".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.