Суд ЄС підтримав схему переселення біженців, проти якої виступають кілька країн

Понеділок, 4 вересня 2017, 16:09

Суд Європейського союзу виніс рішення про законність квотної схеми розподілу мігрантів, яку Брюссель розпочав два роки тому, щоб змусити країн-членів приймати шукачів притулку.

Про це повідомляє AFP.

Справу на розгляд суду подали Угорщина та Словаччина, які виступають проти схеми, що вимагає від країн ЄС приймати певну кількість біженців з Греції та Італії.

Угорщина, Словаччина та ще кілька східноєвропейських держав відхилили план на тій підставі, що їм не вдалося інтегрувати іноземців, більшість з яких - мусульмани.

Євросоюз схвалив цю схему як частину зусиль, спрямованих на посилення солідарності з ЄС та припинення хаосу, заподіяною найгіршою міграційною кризою в Європі після Другої світової війни.

Дані ЄС показують, що майже 28 000 людей були переселені з вересня 2015 року, хоча планувалося перемістити  до Італії та Греції 160 000 шукачів притулку.

Чиновники в Брюсселі стверджували, що схема є юридично обов'язковою для всіх держав-членів, включаючи тих, хто голосував проти квот, а це Угорщина, Словаччина, Чехія та Румунія.

Відповідно до цього плану, Угорщина повинна прийняти більше 2300 шукачів притулку, тоді як Словаччина повинна в довгостроковій перспективі прийняти 1400 осіб.

Нагадаємо, Єврокомісія попередила Австрію, Угорщину та Польщу про юридичні наслідки, якщо країни не почнуть приймати встановлене число прохачів притулку, що нелегально прибули до Греції та Італії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.