В Анкарі назвали заяви про принення переговорів щодо вступу атакою на цінності ЄС

Понеділок, 4 вересня 2017, 17:09

У Туреччині заявили, що дискусії німецьких політиків про завершення переговорів з Туреччиною є атакою на основні цінності ЄС.

Про це повідомляє AFP.

Видання відзначає, що Туреччина звинуватила німецьких політиків в популізмі та закликала їх відмовитися від своєї "легковажної риторики" після того, як німецька канцлерка Ангела Меркель заявила, що намагатиметься припинити переговори щодо вступу Анкари до ЄС.

Турецький міністр у справах ЄС Омер Челік сказав, що дискусії про "завершення переговорів з Туреччиною є атакою на основні цінності ЄС".

Під час телевізійних дебатів з суперником Мартіном Шульцом, Меркель заявила, що "цілком зрозуміло, що Туреччина не повинна стати членом Європейського Союзу".

Меркель заявила, що буде обговорювати з колегами у ЄС питання щодо припинення переговорів про членство", додавши: "Я не бачу, щоб (Туреччина - Ред.) коли-небудь приєдналася (до ЄС - Ред.), та я ніколи не вірила, що таке станеться".

Челік розкритикував німецьких політиків, які, за його словами, використовують, "легковажну риторику", "намагаючись диктувати інституціям ЄС".

"Вони думають, що ЄС є Сполученими Штатами Німеччини", - заявив він.

Раніше міністр закордонних справ Зігмар Габріель заявляв, що Туреччина не буде членом Європейського Союзу, поки президентом є Реджеп Таїп Ердоган.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.