РФ закликає утриматися від будь-яких дій щодо КНДР, що посилять напругу

Понеділок, 4 вересня 2017, 19:16

Постпред РФ в ООН Василь Небензя закликав всі країни "зберігати холоднокровність" щодо КНДР та "утриматися від будь-яких дій, що ведуть до подальшої ескалації напруженості".

Про це Небензя заявив на екстреному засіданні Ради Безпеки ООН, повідомляє ТАСС.

Небензя застеріг щодо військового вирішення проблем на Корейському півострові, закликавши всі країни "зберігати холоднокровність" і "утримуватися від будь-яких дій, що ведуть до подальшої ескалації напруженості".

За його словами, міжнародному співтовариству не слід "піддаватися емоціям".

Небензя заявив про запропоновану раніше РФ та Китаєм дорожню карту, яка націлена на деескалацію і політико-дипломатичне врегулювання ситуації через дії КНДР.

Нагадаємо, Росія та Китай пропонують двосторонній підхід: Північна Корея припиняє свою розробку ядерної та ракетної зброї, а США та Південна Корея припиняють свої спільні військові навчання, які, на їх думку, є оборонними, в той час як Пхеньян вважає їх репетицією для вторгнення.

Раніше повідомлялося, що постійний представник США в ООН Ніккі Гейлі закликала Раду безпеки прийняти найсильніші заходи проти Північної Кореї після останнього ядерного випробування.

Як відомо, 3 вересня Північна Корея підірвала найпотужнішу ядерну бомбу в своїй історії. Ядерне випробування спричинило землетрус на Корейському півострові.

Пізніше Пхеньян підтвердив успішне випробування водневої бомби. 

Детальніше про останню ескалацію довкола КНДР читайте у матеріалі "ЄвроПравди": "120 кілотонн погроз: чи призведе північнокорейська криза до ядерної війни".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.