Путін: миротворці ООН на Донбасі можуть бути лише на лінії розмежування

Вівторок, 5 вересня 2017, 10:08

Президент РФ Володимир Путін заявив, що розміщення миротворців ООН може бути лише на лінії розмежування на Донбасі для забезпечення безпеки співробітників ОБСЄ.

Про це він заявив під час прес-конференції за підсумками саміту БРІКС, повідомляє ТАСС.

За його словами, Росія внесе в Раду безпеки ООН резолюцію про розміщення миротворців ООН на лінії розмежування в Донбасі для забезпечення безпеки співробітників ОБСЄ.

"Міністр (закордонних справ РФ Сергій Лавров. - Ред.) тут, і будемо вважати, що це доручення Міністерству закордонних справ внести відповідну резолюцію до Ради Безпеки", - додав Путін.

Путін заявив, що розміщення сил ООН можливо тільки після відведення озброєнь і при узгодженні цього питання з представниками так званих самопроголошених республік на Донбасі.

Як відомо, раніше президент України Петро Порошенко заявив, що має намір ініціювати введення миротворчої місії ООН на Донбас на сесії Генасамблеї ООН в США у вересні.

Президент також обговорював це питання з главою Пентагону США Джеймсом Меттісом 24 серпня.

Водночас перший заступник міністра закордонних справ України, глава місії України при НАТО Вадим Пристайко заявляв, що Росія блокує введення миротворців ООН на Донбас.

Згодом постійний представник РФ при ООН Василь Небензя заявив, що ініціатива України про необхідність миротворчої місії на Донбасі спрямована на підрив Мінських угод.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.