Меркель пропонує ЄС обговорити припинення переговорів про членство Туреччини

Вівторок, 5 вересня 2017, 11:57

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель хоче обговорити призупинення або повну зупинку переговорів про членство Туреччини в ЄС на саміті глав Євросоюзу у жовтні.

Про це Ангела Меркель заявила під час виступу у Бундестазі в вівторок.

Меркель виступила за переосмислення відносин з Туреччиною. Зокрема, вона не виключила, що переговори про членство Анкари в ЄС можуть бути призупинені або зовсім припинені.

 "Це процес, який потрібно вирішити, але робити це потрібно обережно", - підкреслила Меркель.

Меркель застерегла лідерів ЄС від публічної сварки щодо турецького членства. Це, на її думку, може значно послабити позицію всього ЄС.

Перед цим німецька канцлерка згадала про заарештованих у Туреччині німецьких громадян і назвала загальну ситуацію в Туреччині "більш ніж тривожною".

Нагадаємо, високий представник ЄС з питань зовнішньої політики і безпеки Федеріка Могеріні підтвердила у понеділок, що переговори з Туреччиною про її членство у Євросоюзі продовжаться.

Заява Могеріні пролунала після того, як у неділю під час виборчих дебатів канцлерка Німеччини Ангела Меркель та її головний опонент на посаду глави уряду Мартін Шульц виступили за скасування переговорів про вступ.

У Туреччині заявили, що дискусії німецьких політиків про завершення переговорів з Туреччиною є атакою на основні цінності ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.