У Німеччині привітали заяву Путіна щодо миротворців ООН на Донбасі

Вівторок, 5 вересня 2017, 18:52

Міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель назвав несподіваною заяву президента РФ щодо миротворців ООН на Донбасі, наголосивши, що цією нагодою необхідно скористатися для обговорення нових способів вирішення конфлікту.

Про це Габріель заявив журналістам у кулуарах парламенту в Берліні, повідомляє The Associated Press.

Габріель заявив, що для нього заява Путіна була несподіваною, проте він "дуже радий, що російський президент сказав сьогодні, що він продовжуватиме вести переговори щодо вимог, які Росія раніше відхиляла".

"Що ще важливіше, ця пропозиція щодо миротворчої місії ООН на сході України показує, що Росія зазнала змін у своїй політиці, які ми не повинні упускати", - сказав він.

"Було б добре, якщо б ми прийняли цю пропозицію як готовність до обговорення нових способів розрядки напруженості", - додав він.

Нагадаємо, президент РФ Володимир Путін заявив, що розміщення миротворців ООН може бути лише на лінії розмежування на Донбасі для забезпечення безпеки співробітників ОБСЄ.

У МЗС України взяли до уваги заяву президента РФ щодо можливості розміщення миротворців ООН на Донбасі та готові опрацьовувати це питання, проте наголосили, що не може бути й мови про присутність росіян на території України під виглядом миротворців.

Як відомо, раніше президент України Петро Порошенко заявив, що має намір ініціювати введення миротворчої місії ООН на Донбас на сесії Генасамблеї ООН в США у вересні.

Президент також обговорював це питання з главою Пентагону США Джеймсом Меттісом 24 серпня.

Водночас перший заступник міністра закордонних справ України, глава місії України при НАТО Вадим Пристайко заявляв, що Росія блокує введення миротворців ООН на Донбас.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.