Держдеп США: миротворці ООН потрібні на всій території окупованого Донбасу

Четвер, 7 вересня 2017, 10:03

У Держдепартаменті США вважають, що миротворча місія ООН повинна бути розміщена на всій території конфлікту на Донбасі, а не тільки на лінії зіткнення.

Про це заявила речниця Державного департаменту США Гетер Науерт, повідомляє Associated Press.

Представниця Держдепу відзначила, що ініціативу з розміщення миротворців потрібно вивчити. США вважають, що така сила може захистити українців будь-якого етнічного походження та допомогти відновити суверенітет України.

"Будь-яка подібна миротворча сила має отримати широкий мандат для забезпечення миру та безпеки по всій окупованій території України", - заявила Науерт.

Заява речниці Держдепу прозвучала на наступний день після того, як президент Росії Володимир Путін заявив, що РФ звернеться до Радбезу ООН з проханням відправити миротворців для патрулювання лінії розмежування на Донбасі.

В МЗС України взяли до уваги заяву президента РФ щодо можливості розміщення миротворців ООН на Донбасі та готові опрацьовувати це питання, проте наголосили, що не може бути й мови про присутність росіян на території України під виглядом миротворців.

В уряді Німеччини заявили, що можливу миротворчу місію ООН на Донбасі слід розміщувати на всій території конфлікту, а не лише вздовж лінії зіткнення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.