Глава МЗС Франції обговорить у Москві питання миротворців ООН на Донбасі

Четвер, 7 вересня 2017, 10:35

Під час візиту до Москви міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан обговорить з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим питання розміщення миротворців на Донбасі.

Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на коментар Міністерства закордонних справ Франції.

Раніше на сайті французького зовнішньополітичного відомства було анонсовано візит Ле Дріана до Москви. Його заплановано на 8 вересня.

Темами намічених переговорів з Лавровим стануть, зокрема, намір низки країн Заходу посилити санкції ООН у відповідь на шосте ядерне випробування КНДР, а також ситуація в Лівії та Сирії.

Ще однією темою розмови будуть також безпекові виклики в Європі, особливо конфлікт на Донбасі з огляду на результати останніх переговорів у "нормандському форматі", зазначається на сайті МЗС.

Нагадаємо, президент РФ Володимир Путін заявив, що розміщення миротворців ООН може бути лише на лінії розмежування на Донбасі для забезпечення безпеки співробітників ОБСЄ.

В МЗС України взяли до уваги заяву президента РФ щодо можливості розміщення миротворців ООН на Донбасі та готові опрацьовувати це питання, проте наголосили, що не може бути й мови про присутність росіян на території України під виглядом миротворців.

В уряді Німеччини заявили, що можливу миротворчу місію ООН на Донбасі слід розміщувати на всій території конфлікту, а не лише вздовж лінії зіткнення.

У Держдепартаменті США також вважають, що миротворча місія ООН повинна бути розміщена на всій території конфлікту на Донбасі, а не тільки на лінії зіткнення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.