Польща не буде виконувати рішення інституцій ЄС щодо переселення біженців

Четвер, 7 вересня 2017, 12:17

Польща не збирається виконувати будь-які рішення щодо розселення біженців, оскільки вони суперечать закону.

Про це заявив глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський, коментуючи заяву єврокомісара з міграції Дімітріса Аврамопулоса про те, що у разі невиконання Польщею, Чехією та Угорщиною плану з розселення мігрантів Єврокомісія звернеться до Суду ЄС, повідомляє Dziennik.pl.

"Це складно, будемо захищатися, бо польська безпека це найважливіше, ніж такі нерозважливі рішення європейських інституцій. Ми не будемо виконувати такі рішення", - заявив Вашиковський.

Прокоментував він також і рішення Суду ЄС щодо скарги Словаччини та Угорщини у справі розселення біженців. За його словами, наслідки цього рішення не віщують нічого доброго для всієї Європи.

"Ми і далі вважаємо, що прийняте два роки тому рішення (про розселення біженців – ред.) було прийняте всупереч законам і ситуації з безпекою в Європі" - зазначив він.

Нагадаємо, у середу Європейський суд відхилив скаргу Угорщини та Словаччини, які оскаржували механізм обов'язкового переселення мігрантів.

Угорщина у відповідь відмовилась приймати біженців та назвала рішення суду безвідповідальним.

Словаччина сказала, що "поважає" рішення суду, але виконувати його не буде.

План щодо розподілу мігрантів був погоджений Радою ЄС на рівні міністрів внутрішніх справ у вересні 2015, ним передбачалося розміщення 120 000 біженців по всіх країнах Євросоюзу. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.