Рейд у передмісті Парижа: затримані планували підірвати банки

Четвер, 7 вересня 2017, 15:01

Затримані у середу в передмісті Парижа підозрювані мали намір скоїти вибухи в банківських установах.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Франції Жерар Коломб, повідомляє ВВС.

Поліція у середу отримала інформацію про осіб, які можуть виготовляти вибухові речовини. Правоохронці провели рейд у паризькому передмісті Вільжюіфі і знайшли 100 г вибухових речовин і хімікатів TATP.

Крім того, поліцейські затримали трьох чоловіків. Коломб сказав, що підозрювані заперечують будь-які терористичні мотиви, але додав, що вони знаходилися в контакті з людьми в Сирії.

Двоє підозрюваних, віком від 36 і 47 років, мають північноафриканське походження, вони були затримані поблизу квартири, де проводився обшук. Третього підозрюваного затримали вчора вночі, всі вони мають громадянство Франції.

"Вони хотіли підірвати банки за допомогою TATP, але є ознаки, що вони пов'язані з терористами, тому ми повинні працювати в цьому напрямку", - сказав він.

TATP (трипероксид триацетону) - це простий у виробництві, але дуже нестійкий вибуховий матеріал. Бойовики використали його в декількох атаках у Європі за останні роки, у тому числі в Манчестері в травні, в Брюсселі в 2016 році та в Парижі в 2015 році.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.