В ЄС не згодні з позицією Британії щодо ірландського кордону

Четвер, 7 вересня 2017, 15:40

Переговірник ЄС щодо Brexit Мішель Барньє заявив, що позиція Великої Британії щодо ірландського кордону є неправильною.

Про це повідомляє Bloomberg.

"Те, що я бачу в документі Великої Британії про Ірландію та Північну Ірландію, мене турбує", - сказав Барньє в Брюсселі журналістам.

"Сполучене Королівство хоче використати Ірландію як своєрідний тестовий приклад для майбутніх митних відносин між ЄС та Британією - цього не станеться", - заявив він.

Як відомо, і в Лондоні, і у Брюсселі заявили, що хочуть уникнути повернення до жорсткого кордону між Північною Ірландією та Ірландією, або робити щось таке, що могло б дестабілізувати мирний процес.

Багато посадовців ЄС стурбовані політичним документом Великої Британії, згідно з яким ірландський кордон буде на відповідальності Європи після виходу Британії з блоку.

Нещодавно Барньє заявив, що в рамках третього раунду переговорів між ЄС та Британією не було досягнуто суттєвого прогресу.

Британія закликала ЄС більшої "винахідливості та гнучкості", щоб переговори змогли рухатися далі, зокрема до питання торговельних відносин.

"Винахідливість та гнучкість не можуть бути коштом цілісності єдиного ринку та митного союзу", - сказав Барньє. "Це не буде справедливим для Ірландії і не буде справедливим для Європейського Союзу", - додав він.

Нагадаємо, ЗМІ оприлюднили документ ЄС, де міститься 5 ключових вимог до Британії, в тому числі щодо обов'язку британців вирішити проблему ірландського кордону.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.