Польща допускає розміщення миротворців ООН на Донбасі тільки за згоди Києва

Четвер, 7 вересня 2017, 18:15

Розміщення міжнародних миротворчих сил на російсько-українському кордоні було б бажаним для безпеки регіону, однак мандат такої місії має бути випрацьований у співпраці з Україною.

Про це заявили в МЗС Польщі, повідомляє Onet.pl.

У відомстві заявили, що пропозиція президента Росії щодо миротворчих сил на Донбасі не є новою ідеєю.

"Належним форумом для презентації та розробки таких ініціатив є Рада Безпеки ООН, і ми з нетерпінням чекаємо на конкретні пропозиції ", - йдеться у заяві МЗС Польщі. Там наголосили, що "для успіху цієї місії було б важливо розробити її мандат у тісній співпраці та за згодою української сторони".

" Розгортання міжнародних миротворців на російсько-українському кордоні, безумовно, бажане з точки зору безпеки та стабільності в регіоні. Однак ми не можемо погодитись із ситуацією, коли присутність цих сил буде порушувати загальноприйняті принципи міжнародного права, включаючи територіальну цілісність та недоторканність кордонів" - підкреслили у відомстві.

Нагадаємо, президент РФ Володимир Путін заявив, що розміщення миротворців ООН може бути лише на лінії розмежування на Донбасі для забезпечення безпеки співробітників ОБСЄ.

В МЗС України взяли до уваги заяву президента РФ щодо можливості розміщення миротворців ООН на Донбасі та готові опрацьовувати це питання, проте наголосили, що не може бути й мови про присутність росіян на території України під виглядом миротворців.

В уряді Німеччини заявили, що можливу миротворчу місію ООН на Донбасі слід розміщувати на всій території конфлікту, а не лише вздовж лінії зіткнення.

У Держдепартаменті США також вважають, що миротворча місія ООН повинна бути розміщена на всій території конфлікту на Донбасі, а не тільки на лінії зіткнення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.