В МЗС РФ звинуватили США у дестабілізації міжнародного порядку

П'ятниця, 8 вересня 2017, 12:44

США діями щодо російської дипвласності в Америці, на думку Москви, дестабілізують не тільки відносини з Росією, але і міжнародний порядок.

Про це заявила в п'ятницю офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова, передає РИА "Новости".

"Як вести діалог і будувати стосунки, якщо партнер порушує угоди, визнані ним як суб'єкти міжнародного права?" — сказала Захарова.

Вона зазначила, що США вважають можливим проігнорувати Віденську конвенцію про дипломатичні зносини 1961 і 1963 року, а це "два основоположних документи міжнародного права".

"Епізод з обшуком — це вже не перший випадок, коли США дозволяють грубе порушення норм міжнародного права. Дане поведінка негідна суб'єкта міжнародного права, постійного члена РБ ООН",- заявила вона.

"На жаль, вона загрожує перетворитися на не просто прецедент, а в нову американську традицію. Вважаю, що таким чином США дестабілізують не тільки російсько-американські відносини, але і глобальний міжнародний порядок", — сказала Захарова.

Раніше у Держдепі заявили, що США не хотіли б продовжувати діяти за принципом "око за око" у дипломатичних відносинах з Росією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.