Мораторій на вивіз лісу-кругляка не дав обіцяних результатів – віце-прем'єр

П'ятниця, 8 вересня 2017, 14:59

Мораторій на експорт лісу-кругляка не приніс для деревообробної промисловості зрушень, афішованих окремими популістами.

Про це в інтерв’ю "Європейській правді" заявила віце-прем’єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Віце-прем’єр визнала, що з ухваленням Верховною радою рішення про мораторій на вивезення лісу-кругляка Україна порушила Угоду про асоціацію з ЄС.

"Хоча якщо подивитися на результати дії мораторію, то я не бачу тих широко афішованих деякими популістами зрушень у деревообробній промисловості, які нібито мали би статися" - зазначила Климпуш-Цинцадзе. 

"Та й експорт кругляка, не будемо приховувати, також не припинився – просто зараз він ведеться контрабандою під видом інших лісоматеріалів", - додала вона.

Зараз, за її словами, триває робота з вирішення проблеми.

"В Раді є законопроект, погоджений з європейськими партнерами та підтриманий урядом, який пропонує вирішення проблеми. Він мав би бути розглянутий комітетом, але... На жаль, деякі колеги-депутати не визнають або не розуміють, що Україна ратифікувала угоду і що положення міжнародних угод мають навіть вищу силу, аніж національне законодавство" - сказала віце прем’єр.

Вона розповіла, що зараз уряд готує стратегію системних змін у лісовій галузі, щоби відповісти на екологічні занепокоєння депутатів.

Варто зазначити, що скасування заборони на експорт лісу-кругляка залишається однією з ключових вимог ЄС до України.

Детальніше читайте в інтерв'ю Климпуш-Цинцадзе: "Ще влітку 2016 року комісію щодо партнерства з НАТО очолював регіонал Кожара".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.